Project Description

VERBINDING MET BUITEN

Een huis met een mooie tuin vraagt om verbinding tussen beiden, zodat je ook bij minder lekker weer optimaal kunt genieten van het buitenleven. Dat is precies wat Huis Van Hees bij dit ontwerp heeft verwezenlijkt…

De hoge ramen in de achtergevel werden vervangen door twee sets openslaande deuren, uitgevoerd in zwart gemoffeld aluminium met smalle stijlen voor een optimale lichtinval. Dit zorgt voor een instant buitengevoel!

Daarnaast werd er een houten veranda aan het huis gebouwd, zodat er ook bij een zomerse onweersbui nog lekker buiten kan worden gegeten. De aanblik van het robuuste Douglas hout creëert niet alleen buiten, maar ook binnen heel veel warmte en sfeer en zorgt voor een mooi contrast met de witte hoogglans keuken.

Voor de indeling van de keuken koos ik voor een semi-kastenwand met geïntegreerde kookplaat en een tegenoverliggend spoeleiland. Deze opstelling zorgt voor een zee aan opbergruimte waar de bewoners zo naar verlangden. De zijpanelen van het kookeiland werden doorgetrokken in hetzelfde materiaal als het aanrechtblad om de aanblik van een groot hoogglans wit blok te voorkomen. Dit voegt warmte toe aan de keuken en geeft het geheel een fris en modern uiterlijk.

Vanuit de keuken hebben de bewoners zicht op een industriële open kast met stalen frame en houten legplanken en lades. Deze biedt ruimte voor enkele fraaie eyecatchers en dierbare persoonlijke spullen. Samen met de vintage rieten mand, die opbergruimte biedt voor bouwblokken van de kinderen, kunnen ze in de stoere bakken en lades onderin nog een heleboel speelgoed kwijt.

MEER PROJECTEN VAN HUIS VAN HEES