HET IS TIJD VOOR VERNIEUWING

“Ik maak me zorgen. We putten haar enorm uit… Smog in de steden, plastic in de oceanen…”

Woorden van een vriendin die me inspireerden om deze quote te delen…

De wereld schudt op haar grondvesten. Alles trilt. Grote scheuren trekken onze aarde uit elkaar. Onze systemen, onze mensheid… het hangt allemaal nog maar houtje-touwtje aan mekaar. “All things break”… Het lijkt alsof we op een patchwork deken leven waar de verschillende stukjes stof slechts met wat losse steken aan elkaar hangen. Maar “all things can be mended”. Het is tijd om de lapjes weer aan elkaar te rijgen.

INTENTIE & ACTIE

We zitten in een tijdperk van vernieuwing. Laat ons de handen in elkaar slaan en laat ons de lappendeken herstellen. Intentie en actie zijn de meest essentiële garens om de lapjes tot een magisch geheel te vormen. Een magisch geheel wat ons omarmt als een warme deken. Een warme deken die om onze schouders heen valt en die ons het gevoel geeft eindelijk thuis te komen.

Intentie en actie, twee noodzakelijke verbinders.

Intentie zorgt voor attentie. Aandacht. We moeten aandacht hebben voor de dingen die mis gaan en de dingen die beter moeten. Meer nog, we moeten ze begrijpen! Tot het diepste van onze kern. En vanuit dat nieuwe begrip, over hoe een betere wereld eruit moet komen te zien, zal ons verlangen ontstaan om het heden te transformeren in een betere toekomst.

Daarop volgt actie. En actie is doen! Zonder actie of handeling, zonder energie die eraan wordt toegevoegd, kan de intentie geen manifestatie worden en worden losse lapjes stof nooit een warme deken.

We kunnen het ons niet veroorloven om stil te blijven staan en ons te verschuilen achter onwetendheid of onkunde. ‘All things can be mended”… maarrrr “not with time”! We don’t have the time!

BEN JIJ KLAAR VOOR ACTIE?

Laat deze woorden je niet alleen inspireren in je hoofd, maar laat ze je ook inspireren tot actie. Vaak zien we het licht door iets wat we lezen of horen en dan denken we: “Ja! Dat gaan we anders doen!”… Om vervolgens terug te keren naar onze dagelijkse routine. Laat deze woorden anders zijn. Laat deze woorden je intenties en ambities aanwakkeren en ze omzetten in acties, op weg naar een nieuw bewustzijn,

Neem leiderschap over je eigen daden. Leiderschap wat gebaseerd is op licht en liefde. Ontdek jouw gaven en talenten en zet ze in voor een mooiere wereld. Help elkaar. Sta klaar. Sta op! Onze wereld lijkt te scheuren en er is meer nodig dan allen maar inspiratie zaaien. We moeten vernieuwen door de stukken weer aan elkaar te naaien en betere patronen te weven. En daar zijn we allemaal voor nodig. Ook jij!

“The broken world waits in darkness for the light that is you”.

Ben jij klaar voor actie?