Project omschrijving

EEN WARM WELKOM

Een sfeervolle hal die mensen meteen een warm ontvangst biedt maar die tegelijk ook functioneel is en genoeg opbergruimte verleent. Dat kan !

In deze hal in een kleine oude boerderij was het enige gegeven de plek waar de radiator moest komen. Huis Van Hees mocht verder van nul beginnen en ontwierp een stoere open trap die perfect bij het karakter van het pand past. Het ontwerp is gebaseerd op de echte boerentrap van vroeger. Het robuuste eiken werd gezandstraald en behandeld met een diepbruine olie. Deze trap was verder de basis voor de rest van het kleur- en materialenplan.

Voor de vloer koos ik een grote gekartelde tegel, keramisch maar met een uitstraling van Belgisch hardsteen ! Deze is minder vlekgevoelig dan echt hardsteen en erg makkelijk in onderhoud, wat een fijne bijkomstigheid is aangezien de bewoners kleine kinderen en een hond hebben. De muren krijgen een neutrale basis van wit en grijstinten.

Opbergruimte dient voor deze bewoners te bestaan uit een plek voor kinderschoenen, sleutels en portemonnees, mutsen, sjaals, oorwarmers,… Voor deze laatste worden mandjes voorzien in een karakteristiek wandkastje. De schoenen krijgen een plek in de legerkist op wielen, die tevens dienst doet als zitbankje.

MEER PROJECTEN VAN HUIS VAN HEES